Beskrivelse af hold m.m.:

På alle børnehold er der differentieret undervisning. Afhængig af svømmernes kundskaber inddeles holdene i 2-3 niveauer. (1 niveau i det lille bassin og 1-2 niveauer i det store bassin). Instruktørerne vil være behjælpelige med at finde det rette niveau. Instruktørerne vurderer løbende gennem sæsonen, hvornår man er klar til at skifte niveau.

 

 

Aqua-fitness og Vandgymnastik
Motionshold, damer & herrer
Vandskræk

Begynder svømning voksne

Distancehold

Vandsjov
Udspring

Handicapsvømning

Babysvømning

Micro/macro

Piger og drenge

Rend og Hop

 

Micro/macro hold:
Henvender sig til børn fra 3 år sammen med en voksen.
Det er vigtigt aldrig at tvinge barnet. Udviklingen sker i barnets tempo.

 

 

Det lille bassin:
Vandtilvænning sker gennem lege for at opnå den nødvendige fortrolighed med vandet til at kunne fortsætte den egentlige svømmeundervisning. Den første svømmeundervisning består af rygcrawl, begynder crawl, dykning, spring fra kant m.m. Først når børn er 6 – 8 år, er de motorisk klar til brystsvømning.

 

 

Det store bassin:
Vi fortsætter svømmeundervisningen, hvor vi finpudser crawl og rygcrawl. Der øves udspring, dykning og evt. bjærgning/livredning m.m. Først når børn er 6 – 8 år er de motorisk klar til brystsvømning.
Der er også mulighed for at tage svømmeprøver.

 

Piger og drenge hold:
Henvender sig til alle børn, som er fyldt 5 år og gerne vil lære at svømme, og som kan klare sig selv i vandet. Det er vigtigt aldrig at tvinge barnet. Udviklingen sker i barnets tempo.

 

 

Det lille bassin:
Vandtilvænning sker gennem lege for at opnå den nødvendige fortrolighed med vandet til at kunne fortsætte den egentlige svømmeundervisning. Den første svømmeundervisning består af rygcrawl, begynder crawl, dykning, spring fra kant m.m. Først når børn er 6 – 8 år, er de motorisk klar til brystsvømning.

 

 

Det store bassin:
Vi fortsætter svømmeundervisningen, hvor vi finpudser crawl og rygcrawl. Der øves udspring, dykning og evt. bjærgning/livredning m.m. Først når børn er 6 – 8 år er de motorisk klar til brystsvømning.
Der er også mulighed for at tage svømmeprøver.

 

Aqua-fitness og vandgymnastik

Henvender sig til alle, der gerne vil have sig rørt og have sved på panden. Vandgymnastik styrker kroppen, lindrer de ømme punkter og forebygger problemer i led, ryg og muskler, før det bliver til en varig tilstand.

Vi laver forskellige rytmiske øvelser og udnytter vandets massageeffekt på hele kroppen. I vandet belastes muskler og led mindre end på land på grund af vandets opdriftskraft.

 

Motionshold, damer og herrer:

Henvender sig til alle, der gerne vil motionere og få lidt sved på panden – en torsdag formiddag.

Vi får rørt alle muskler og led ved hjælp af vandgymnastik, svømning og spring fra vipper. Hvis du ikke kan svømme, er der mulighed for at lære det. Efter svømningen kan du slappe af og hygge dig i en varm spa eller sauna.

 

Vandskræk:

Holdet er specielt rettet mod folk, der lider af vandskræk. Der er kun få personer på dette hold. Der bliver taget ”hånd” om hver enkelt person. Målet med holdet er at skabe tryghed ved at være i vandet og fungerer som basis for, at man kan begynde at lære at svømme eller blive bedre til at svømme.

Skrækken skal nok blive overvundet.

 

Begynder svømning for voksne:

Er for voksne, som aldrig rigtig har lært at svømme. Dette er holdet efter vandskræks niveauet, hvor man lærer at svømme helt grundlæggende, enten som nybegynder eller hvis man ønsker at få den ”selvlærte” svømmeteknik justeret. Undervisningen tilrettelægges, så der tages hensyn til individuelle kundskaber og i et tempo, så alle kan være med. Undervisningen på holdet er et tilbud. Vil man selv svømme og have et godt råd i ny og næ, så er det også en mulighed.

Efter træningen er der mulighed for spa og sauna.

 

Distancehold:

Henvender sig til alle svømmere, der gerne vil svømme langt i eget tempo, og eventuelt udfordre sig selv på tid og distance. Svømningen foregår på langs i det store 25m bassin. Der undervises ikke på holdet, men der kan gives gode råd vedrørende svømmeteknik. Instruktøren tæller, hvor langt du svømmer.

 

Vandsjov:

Henvender sig til alle fra ca. 10 år, som gerne vil svømme og have forskellige udfordringer i vandet. Man skal mindst kunne svømme 50 m på langs uden hjælpemidler i det store bassin for deltagelse på holdet.
Der laves sjove konkurrencer, spilles vandpolo, udspring, dykning og de 4 svømmearter finpudses. Der afsluttes med frisvømning, hvor der hygges.

 

Rend og Hop hold:

Henvender dig til 7-15 årige, som har en udfordring i det daglige samvær med andre børn. Som følge heraf dyrker de ofte kun lidt eller ingen form for idræt i deres fritid.

Målsætningen på holdet er, at man gennem fysisk aktivitet og et godt socialt samvær, hvor der er faste spilleregler, får nogle succesoplevelser og deraf større selvtillid og selvværd. Der vil være svømmeundervisning samt sjove, udfordrende og spændende vandlege og aktiviteter på holdet.

 

Udspring:

Henvender sig til alle, der kan svømme på tværs af det store bassin i den dybe ende uden brug af hjælpemidler. Der springes fra kant, 1 meter og 3 meter vippe. Der undervises i de grundlæggende trin, til de mere dristige og vilde spring/stunt, med og uden springveste, som svømmeklubben stiller til rådighed.

Et hold for alle der elsker udspring.

 

Handicapsvømning:

Henvender sig til alle børn og voksne, som har særlige behov i forhold til svømning. Det kan være personer, som lider af en hjerneskade, lammelser, ”damp” eller genoptræning efter f.eks. en trafikulykke.

 

Formål:

  • at deltage aktivt i en meningsfuld og givende idræt
  • at styrke muskler og led
  • at give velvære
  • at udnytte, at man kan bevæge sig friere i vand end på land

Undervisningen på holdet er individuel. Vi laver forskellige tilvænningsøvelser, som skal lære svømmeren at klare sig selv i vandet. Vi har mange hjælpere med i vandet og i omklædningsrummet. Man er aldrig overladt til sig selv. Man må gerne tage sin egen hjælper med, hvis det giver større tryghed.

Kørestole, lift mv. stilles til rådighed.

Efter svømningen er der hyggelig samvær i cafeteriet.

 

Babysvømning:

Henvender sig til babyer og deres forældre, som gerne vil skabe tryghed for barnet i vandet.
 

Formål:

  • at forældrene får et tæt og varmt samspil med barnet gennem den nærhed og samhørighed, som man oplever i vandet,
  • at styrke led, syns-, lugte-, høre-, følesanserne,
  • at skabe gode forudsætninger for bevægelsesmæssig udvikling gennem stimulation af balance, koordinations- og muskeltræning,
  • at forbindelsen mellem vand og velvære (som barnet har oplevet i livmoderen) kan bibeholdes og styrkes,

Det foregår i det lille bassin, hvor vandet er 32 grader varmt. Barnet lærer at flyde, ligge på maven, hundesvømning, dykke, blæse bobler, hoppe i bassinet m.m. – tålmodigt og kærligt gennem leg.

Det er vigtigt aldrig at tvinge barnet. Udviklingen sker i barnets tempo.

Barnet skal have et par ”tætte” badebukser på. De kan evt. kan købes på klubkontoret.